November 2016 reiste leder for MAK, Javad Mushtaq, sammen med den offisielle norske næringslivsdelegasjonen til Canada, invitert som keynote speaker på mangfold, arrangert av Innovasjon Norge. Kronprinsparet, næringslivsminister, styreleder for Innovasjon Norge og den Kanadiske ambassadøren var blant de som deltok. Leder for MAK presenterte perspektiver på mangfold i Norge og la frem fire sentrale punkter om hvordan Norge bør kapitalisere på mangfold som en ressurs for norske bedrifter;
1) Definere narrativet 2) Lære 3) Kunnskapsutveksling og 4) Handing og implementering.
Under Norges første ledertalentkonferanse med fokus på mangfold og interkulturell kompetanse, MAK Leadership Forum 2016, nevnte D.K.H. Kronprinsen at: «Vi trenger mangfold for å forstå noen av de utfordringene vi står overfor her i Norge. Vi trenger mangfold i den globaliserte verden som vi lever i, der markedene er internasjonale. Interkulturell kompetanse vil gi en stor fordel da, ikke minst: Mangfold er en styrke i seg selv. Nye ideer oppstår kun når ulike tanker møtes».
Vi er glade for at MAK fremover vil samarbeide enda tettere med Innovasjon Norge på flere tiltak med fokus på mangfold. Det vil være fokus på å sette mangfold på dagsorden, snakke om lønnsomheten og nytten mangfold gir, og hvordan vi kan kapitalisere på mangfold som et konkurransefortrinn. For vi i MAK tror at de som vil omfavne endringene og føre mangfoldsatsingen videre, er de som faktisk vil lykkes fremover i de raske endringene som kreves i vår globale verden.