MAK hadde gleden av å arrangere sin første konferanse rundt innovasjon og entreprenørskap på Oslo rådhus nå i oktober, hvor over 120 talenter fra MAK nettverket deltok. Konferansen ble åpnet av næringssjefen i Oslo kommune, Jan Fredrik Lockert, og leder av MAK, Javad Mushtaq.
Kveldens første taler, Silje Vallestad, grunnlegger av bSafe og Bipper, fortalte om sin reise fra Norge til Silicon Valley og hvordan det å feile er helt fundamentalt for å lære og forbedre seg. Hun delte sine erfaringer fra hennes tid som grunder i USA, og understreket viktigheten av å skape en delingskultur og å løfte hverandre opp. Kveldens andre taler, CEO i Finn.no, Sondre Gravir delte sine perspektiver rundt teknologi og innovasjon fra et av Norges mest innovative selskaper. Mangfold er en viktig katalysator for innovasjon, og Finn.no jobber aktivt for å gjenspeile samfunnsmangfoldet i organisasjonen.
Konferansen ble avsluttet med en paneldebatt hvor temaet var fra idé til handling. Panelet bestod av Shafi Adan (Co-Founder Zoopit), Nasim Rizvi (CEO Nasims AS), Trond Riiber Knudsen (CEO TRK Group AS, tidl. Senior Partner McKinsey & Co.), Bjarne Kveim Lie (Managing Partner, Verdane Capital) og Jeanett Sandmo (Startups, Innovasjon Norge). Panelet reflekterte økosystemet for entreprenørskap, fra grundere og investorer til de offentlige institusjonene. For å lykkes som grunder må man ha høye ambisjoner, tenke globalt og satse stort, var blant de gode innspillene fra panelet.
Formålet med konferansen var å fremme grundere og entreprenører fra et mangfoldig perspektiv samt danne en møteplass hvor de store idéene utveksles – en møteplass fri for jantelovmentalitet, der det er rom for å utfordre hverandre, møte andre likesinnede, og være med på å løfte hverandre opp.