Torsdag 1. september hadde MAK sitt første arrangement for høstperioden 2016, hos den Deichmanske hovedbibliotek. Tema for samlingen var «Building For Success» og vi hadde gleden av å invitere med oss to unge og inspirerende gründere, Thea Myhrvold, grunnlegger og CEO av TeachMeNow.com og Jonas Borchgrevink, grunnlegger og administrerende direktør i Tailored Message.

Thea og Jonas snakket om sine erfaringer som gründere og bakgrunn fra startups. Thea snakket om hennes reise inn i teknologi- og lærings- verden, og hvordan hun kom frem til ideen om å starte en nettbasert pedagogisk læringsplattform, TeachMeNow.com – hvor alle kan lære noe og alle kan lære bort noe. Jonas på sin side snakket om sin flere års erfaring som App-oppfinner- og utvikler, og hvordan alle hans tidligere App-startups ledet ham til hans nåværende prosjekt, Tailored Message – en nyhetsapp som er skreddersydd og tilpasset brukerens nyhetsfeed.

Både Thea og Jonas delte det verdifulle budskapet om å finne det man selv brenner for og så jobbe dedikert mot å oppnå det. Thea nevnte for eksempel at du ikke bør la noen fortelle deg at du ikke kan, eller at du er for ung til å starte for deg selv. Jonas på sin side snakket om å tørre å risikere alt, og hvis du skulle mislykkes, blir du bare nødt til å prøve på nytt igjen. Begge var enige om at det aller viktigste i en hvilken som helst startup eller gründervirksomhet er at man setter i gang med en positiv holdning, en viljestyrke og motivasjon til å klare å gjennomføre, og jobbe så oppover i stigen med det i tankene. Det finnes dessverre ingen snarveier til å lykkes, man må nesten bygge sin vei til «success», konkluderte dem begge med.

MAK ønsker å takke alle som deltok på samlingen. Vi håper du hadde en inspirerende kveld med nye ideer, perspektiver og en fin mulighet til å komme i kontakt med nye mennesker!